Vad är en Jansons när man kan göra två?
Jo, det är en för mycket...
Vi hade bjudit in några av våra vänner på som vi sa svensk påskmat, Jansons frestelse, ägg, sill, rökad lax, ost och bröd, och så förstås öl och nubbe. Tja, det där med öl och nubbe var kanske inte så uppskattat som vi hade hoppats. Vi tänkte lite som så att om vi är duktiga och slukar deras traditiner med hull och hår så kanske de också gör det med våra traditioner. Abba’s sill, inga problem. Sara’s Janson, inga problem. Men, Carlsbergs öl (ursäkta Mariestads, blev inte inköpt då jag var sjuk den planerade inköpsdagen) är lite för svårt att övertyga en vinimportör att det är drickbart. Och sen, svenska nubbar... ett paket med 10x5 cl från IKEA, den vanliga som även finns på systemet, nja det kanske inte räcker så lika bra att ta ett paket till. Med 20x5 cl från början, landade inventeringen efter middagen på 17,5 x 5 cl kvar. De som ”vågade” prova sa att det var gott men starkt. Vi lyckades få några att smaka beska droppar, inte specielt snällt att försöka övertyga Asiater om våra svenska traditioner via Beska droppar men i alla fall, några provade. Vår vin importör öppnade den flaskan som de hade haft med som present till oss redan innan vi hade smakat de övriga dryckerna, han hade nog tidigare testat verkade det som men han provade lite av snappsen och tyckte att de Bäska dropparna hade en intressant eftersmak... Nej, jag tror att han var besviken på att ölen var dansk och inte svensk! Hur var kvällen annars då, undrar ni kanske? Jo, jätte trevlig! Det är så underbara och intressanta människor allihopa, tack Vincent för att du har öppnat denna kanal. Jag vet inte hur många nationaliteter som är representerade i denna skara men det är klart många. Vi sticker inte ut så jätte mycket men lite grand. Som ett exempel kan nämnas att jag var den enda kille som inte har varit korgosse.
Kvällens kökshjälp!
Nyss hemkomna, kvastarna står i hallen.
God Jul!!
7 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar